2023.06.21
|
Redovisning

Vårbudget och vårändringsbudget i riksdagen

Finansminister Elisabeth Svantesson med vårbudgeten 2023 och nu förbereds höstbudgeten (Bild Ninni Andersson, Regeringskansliet)

Den 20 juni röstade riksdagen igenom regeringens vårbudget och vårändringsbudget. Regeringens förslag blev antagna utan ändringar.

Vi har beskrivit innehållet i de två budgetpropositionerna här.

Vårändringsbudget 2023

Vårändringsbudgeten för 2023 innehåller inga nyheter för företagandet. Länken ovan till artikeln leder dig till mer om innehållet.

 

Vårbudget med riktlinjer för budgeten 2024

Vårbudgeten med budgetramar för 2024 innehåller inte heller några nyheter för företagandet. Länken ovan till artikeln leder dig till betydligt mer om innehållet och även tidplanen fram till färdig budget i höst.

Efter publiceringen av vårbudgeten har regeringen dock kommit med desto mer på skatteområdet. Vi har skrivit om det här.

Sista svarsdag för remisserna är den 28 juli 2023. Remissutfallet avgör om och hur regeringen går vidare med förslagen till budgetpropositionen för 2024 i höst.

 

Kontakta oss om nyheterna

Tala gärna med din kontaktperson hos oss om just ditt företag och din privatekonomi. Men tänk på regeringens signaler om att innehållet i förslagen kan komma att ändras innan det är dags för höstbudgeten.

Vi hjälper dig att hålla reda på nyheterna och bedöma effekterna för just dig. Och både resultatplanering och inkomstplanering brukar ingå när du abonnerar med fast paketpris!

Din kontaktperson hittar du på sidan Kontakt.